Sertések

Sertéshizlalás

07.augusztus 2020

A sertések jó egészségének elérése érdekében alapvető fontosságú, hogy a takarmányadag elsősorban szemestakarmányon alapuljon. Ezek kiválasztását nem csak a tenyésztő lehetőségei korlátozzák, hanem a gazdálkodás választott alternatívája is. Például az ökológiai gazdálkodás szabályai szerint a takarmány-adag változatos összetételén túl a biogazdálkodási módban termelt takarmányok használatára helyezik a hangsúlyt.

Kültéri sertéstenyésztés

07.augusztus 2020

A szabadon tartott gazdálkodástól a sertések fokozatosan zárt istállókba költöztek, amelyek a kereskedelmi gazdaságokban kifinomult istállózó kapacitássá fejlődtek, a technológiát nem csak az automatizált takarmányozási és öntözési rendszerekben, hanem a stabil környezet kezelésében is alkalmazva, A boldog állatoktól származó egészséges termékek iránti kereslettel összefüggésben azonban az ökológiai gazdálkodás tendenciái már régóta uralkodnak Európában, és így a sertéstenyésztés is reneszánszát éli.

Sertéstenyésztés

26.április 2020 Közzétéve: Energys hobby team

A sertések már nagyon régóta társai az embernek. Egyes források szerint már az időszámításunk előtti 9. Évezredben a húsáért kezdték tenyészteni, amikor háziasították. A szabad tartásból a sertések fokozatosan zárt istállókba költöztek. Hogyan működik a tenyésztési rutin a sertéstenyésztésben?