Tojótyúk

Tyúktenyésztés

27.november 2020 Közzétéve: Dušan Barlík In memoriam

Napjainkban mindazok, akiknek erre legalább minimális lehetőségük van, igyekeznek saját növényi és állati eredetű élelmiszerek előállításával hozzájárulni az egészségesebb étrendjükhöz. Az állati eredetű élelmiszerek esetében leggyakrabban saját termelésünkből származó tojásokról van szó. Itt azonban felmerül a kérdés: Hogyan?

Nedves vagy granulált tápot kapjon-e a tojó?

18.december 2018

A piacon több keverékszerkezet létezik és mindegyiknek megvannak a maga előnyei. A következő szövegben ehhez magyarázatot fűzünk és csak Önön múlik, hogy a granulált vagy a nedves tápot választja-e és hogy melyik fog jobban megfelelni Önnek.

Magas nyári hőmérséklet a baromfitenyésztésben

18.december 2018

A tojótyúkoknál kisállat-tenyésztési körülmények között a probléma a 30°C-nál magasabb környezeti hőmérséklet, vagy ahol a közvetlen napfénytől való elrejtőzés lehetetlen. A baromfi testhőmérséklete általában 41 fok körül van és árnyékban, elegendő levegőhöz való hozzájutás mellett a tojók jól megbirkóznak a nyári hőmérsékletekkel. De mit kell ezért tenni?

Kannibalizmus a tojóknál

18.december 2018

A tollak kicsipkedése, vagy a lágy szövetek kiharapása, miután megtörték a bőr integritását a vér, a hús vagy a belsőségek megszerzésével, messze nem szokatlan a tyúkoknál. Megoldás azonban létezik.