Az állatokról

Sertés és nyúlápolás, a tojótyúkok takarmányának megfelelő formája; ezek a témák Önt érdeklő témák. Függetlenül attól, hogy az állatokat örömmel vagy gazdasági haszonnal tenyésztik, mindig hasznos és gyakorlati információkat nyújtunk. Mi gondosan kiválasztjuk a megfelelő gazdálkodáshoz és gondozáshoz kapcsolódó témákat. Örömmel osztjuk meg Önnel új betekintést, érdekes eseteket és szakmai ajánlásokat. A bejegyzéseket kategóriák szerint szűrheti.

tyúkfajták

26.október 2022

A tyúkok a világ legnépesebb madárfaja, 26 milliárd tenyésztett egyeddel. Nem meglepő módon több csoportba vannak sorolva, különböző szempontok szerint. Melyik a leggyakoribb felosztás, és mely tyúkfajtákat kellene feltétlenül ismernie?

A TYÚKOK ÉLETÉRŐL, AVAGY MEDDIG ÉLNEK A TYÚKOK?

03.október 2022

Ha valaki csirkéket tart, elgondolkodhat, hogy vajon meddig él valójában egy tyúk. Nincs egyértelmű válasz erre a kérdésre. Mindig több tényezőtől függ - egyes tényezőket befolyásolhatunk, másokat sajnos nem. Hogyan járulhat hozzá tyúkjai hosszú életéhez, és milyen egy baromfi élete?

A NYÚLETETÉS KORLÁTOZÁSA

07.július 2022

A tápanyagok nagyban befolyásolják a teljesítményt és a későbbi húsminőséget. A nyulak táplálását tekintve az etetés korlátozása gyakori beavatkozás. A korlátozás alatt olyan etetési technikát értünk, amelynél a takarmány-összetétel valamilyen módon korlátozott. Különbséget kell tenni a minőségi és a mennyiségi korlátozás között.

Madártetűatkák (tyúkatkák) kezelése

17.június 2022

Tyúkjai egészségének megóvása a tenyésztés egyik legfontosabb teendője. Ha állománya hiányt szenved valamiben, vagy egészségi problémával küzd, az meg fog mutatkozni a tojásmennyiség csökkenésében vagy a viselkedés megváltozásában. Az egyik ilyen helyzet a madártetűatka-fertőzés. Miként azonosíthatja, és űzheti ki ezt a parazitát tollas barátai életéből?

NYULAK KOKCIDIÓZISA

22.május 2022

A nyulak egyik leggyakoribb és világszerte legelterjedtebb parazitás megbetegedése a kokcidiózis, mellyel a legtöbb tenyésztő szembekerül életében, gyakran súlyosan negatív gazdasági következményekkel. Intenzív telepeken a leggyakoribb, de rendkívül jól gondozott vagy vad nyulakban is előfordulhat.

Mely tyúkfajták a legalkalmasabbak kezdők számára?

06.május 2022

A tyúkok a világ legnépesebb madárfaja, így nem meglepő, hogy nehezen tudja kiválasztani az ideális fajtát hátsó udvarába. Minden tyúkfajtának kissé más feltételekre van szüksége – és sajnos a kezdő tenyésztő gyakran pont ezeket nem képes biztosítani, ha rosszul választ. Akkor miként válasszon helyesen és felelősen?