Az állatokról

Sertés és nyúlápolás, a tojótyúkok takarmányának megfelelő formája; ezek a témák Önt érdeklő témák. Függetlenül attól, hogy az állatokat örömmel vagy gazdasági haszonnal tenyésztik, mindig hasznos és gyakorlati információkat nyújtunk. Mi gondosan kiválasztjuk a megfelelő gazdálkodáshoz és gondozáshoz kapcsolódó témákat. Örömmel osztjuk meg Önnel új betekintést, érdekes eseteket és szakmai ajánlásokat. A bejegyzéseket kategóriák szerint szűrheti.

TÖRPE NYULAK ÉLELMEZÉSE ÉS TAKARMÁNYOZÁSA

10.április 2024

A törpe nyulak, mint házi kedvencek tenyésztése egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Nem igényel nagy teret, és olyan emberek számára ideális, akik kisebb háztartásokban vagy lakásokban élnek. A törpe nyulak nagyon barátságosak, tehát nem lehet csodálkozni azon, hogy házi kedvencként egyre több ember, egyre gyakrabban választja. Úgy, mint más állatok számára, a törpe nyulak esetében is kulcsfontosságú a helyes élelmezés.

A SZARVASFÉLÉK ÉLELMEZÉSE ÉS TAKARMÁNYOZÁSA

01.március 2024

A szarvasfélék családja (szarvasok, dámvadak, őzek) kulcsfontosságú szerepet töltenek be az ökoszisztémákban és a cseh erdőkben a vad természet gyönyörű példái. Az erdei állatok helyes élelmezése kulcsfontosságú jó egészségük és vitalitásuk szempontjából. Ebben cikkben megnézzük az erdei állatok élelmezésének és takarmányozásának néhány fontos szempontját.

TYÚK ÉS A TOJÁS

19.február 2024

Az utóbbi években egyre inkább növekszik a tojótyúkok házi körülmények közötti tenyésztésének népszerűsége. Ezt a trendet több tényező is befolyásolhatja. Ezek egyike minden bizonnyal a minőségi élelmiszerek iránti érdeklődés, a fenntarthatóbb életvitel iránti igyekezet és az emberek nagyobb függetlenség iránti vágya. A tojótyúkok házi környezetben való tenyésztése a tulajdonosok számára azt is lehetővé teszik, hogy ellenőrizni tudják az állatok életkörülményeit és az etetésüknél a tápok minőségét. Sok ember számára fontos tudni, milyen tápot kapnak az állataik és a saját felügyeletük alatt megtermelt élelmiszereket helyezik előnybe. Ebben a cikkben a tojótyúkokra, a tojásra és a tojások minőségére fogjuk figyelmünket összpontosítani.

tyúkfajták

26.október 2022

A tyúkok a világ legnépesebb madárfaja, 26 milliárd tenyésztett egyeddel. Nem meglepő módon több csoportba vannak sorolva, különböző szempontok szerint. Melyik a leggyakoribb felosztás, és mely tyúkfajtákat kellene feltétlenül ismernie?

A TYÚKOK ÉLETÉRŐL, AVAGY MEDDIG ÉLNEK A TYÚKOK?

03.október 2022

Ha valaki csirkéket tart, elgondolkodhat, hogy vajon meddig él valójában egy tyúk. Nincs egyértelmű válasz erre a kérdésre. Mindig több tényezőtől függ - egyes tényezőket befolyásolhatunk, másokat sajnos nem. Hogyan járulhat hozzá tyúkjai hosszú életéhez, és milyen egy baromfi élete?

A NYÚLETETÉS KORLÁTOZÁSA

07.július 2022

A tápanyagok nagyban befolyásolják a teljesítményt és a későbbi húsminőséget. A nyulak táplálását tekintve az etetés korlátozása gyakori beavatkozás. A korlátozás alatt olyan etetési technikát értünk, amelynél a takarmány-összetétel valamilyen módon korlátozott. Különbséget kell tenni a minőségi és a mennyiségi korlátozás között.