Baromfi

HOGYAN VÁLASSZON BAROMFITAKARMÁNYT

16.március 2022

Amikor takarmányt választ baromfi (vagy bármely állat) számára, fontos, hogy ezt a tenyésztési vagy hizlalási szakasz céljának megfelelően tegye. A hobbistáknak szánt energys takarmányok kifejezetten ezekre az igényekre lettek kifejlesztve, hogy biztosan a baromfik fejlődési fázisának megfelelő takarmányt tudja választani. De hogyan válassza ki a legmegfelelőbb takarmányt, és melyik az baromfija számára?

NEM HÁZTÁJI BAROMFIFAJOK TENYÉSZTÉSE – PÉZSMAKACSA ÉS TŐKÉS RÉCE

09.december 2021

Míg a hagyományos baromfifajok és hasznosítási típusaik tartásához és hizlalásához léteznek technológiai eljárások, a nem háztáji, de potenciálisan kereskedelmileg kihasználható baromfifajok kapcsán csak néhány utasítás elérhető. Ebben a cikkben a pézsmakacsák és a tőkés récék tenyésztéséről talál alapvető információkat.

HÁZIPULYKA

11.augusztus 2020

A taxonómiai besorolás szempontjából a pulyka a madarak osztályába (Aves), a tyúkalkatúak rendjébe (Galliformes), fácán-félék családjába (Phasianidae), a pulyka-félék alcsaládjába (Meleagris) tartozik.

Landesi lúd

11.augusztus 2020

A Landeszi ludat Dél-Franciaország Landais régiójában tenyésztették. Jól megtermett, közepesen nehéz, gyorsan növekedő, nyugodt temperamentumú lúd, szilárd és enyhén felfelé irányuló alkattal, jó májhozammal. Szürkésbarna (vad) és fehér színben tenyésztik.

BROJLERCSIRKÉK HÍZLALÁSA

26.április 2020 Közzétéve: Energys hobby team

A tavasz az évnek az az időszaka, amikor a elkezdődik a csirkék hizlalása hazai körülmények között. Hústermelési célokra a legjobb olyan tenyésztett hibrid húsfajtákat választani, amelyek genetikailag meghatározott tulajdonsága a gyors növekedés és a nagy izomzat. Az ilyen fajtákat összefoglalóan brojlercsirkéknek vagy brojlereknek nevezik. A brojlertenyésztés, avagy amikor hazahozom a kiscsibéket.

Pulykahizlalás

17.december 2018

Ha pulykatenyésztésbe kezd, biztosan elolvassa a következő sorokat, ahol összefoglaltuk, mire kell figyelni ennek a baromfinak a táplálásánál.

Kacsák és libák, azaz vízimadarak hizlalása

14.november 2018

A kacsák és libák etetése és hizlalása során fel kell ismerni az alapvető táplálkozási igények közötti különbségeket. A tapasztalt tenyésztők legalábbis az alapvető különbségeket ismerik a lúd, a kacsa és a pézsmaréce között.