Baromfi

HÁZIPULYKA

11.augusztus 2020

A taxonómiai besorolás szempontjából a pulyka a madarak osztályába (Aves), a tyúkalkatúak rendjébe (Galliformes), fácán-félék családjába (Phasianidae), a pulyka-félék alcsaládjába (Meleagris) tartozik.

Landesi lúd

11.augusztus 2020

A Landeszi ludat Dél-Franciaország Landais régiójában tenyésztették. Jól megtermett, közepesen nehéz, gyorsan növekedő, nyugodt temperamentumú lúd, szilárd és enyhén felfelé irányuló alkattal, jó májhozammal. Szürkésbarna (vad) és fehér színben tenyésztik.

Csirkehízlalás

26.április 2020 Közzétéve: Energys hobby team

A tavasz az az időszak, amikor a csirkéket elkezdik házi körülmények között hizlalni. Hús előállítása céljából a legjobb olyan tenyésztett hibrid húsadó fajták használata, amelyek genetikai tulajdonságai között van a gyors növekedés és az erős izomzat. Ezeket a fajtákat összesítve brojlercsirkéknek vagy brojlereknek nevezik.

Pulykahizlalás

17.december 2018

Ha pulykatenyésztésbe kezd, biztosan elolvassa a következő sorokat, ahol összefoglaltuk, mire kell figyelni ennek a baromfinak a táplálásánál.

Kacsák és libák, azaz vízimadarak hizlalása

14.november 2018

A kacsák és libák etetése és hizlalása során fel kell ismerni az alapvető táplálkozási igények közötti különbségeket. A tapasztalt tenyésztők legalábbis az alapvető különbségeket ismerik a lúd, a kacsa és a pézsmaréce között.