Hogyan válasszuk ki a nyúl ételt

A házinyulak számára az Energys hobby tápsorozata megfelel a tenyésztők és maguk az állatok igényeinek. Összetételük alkalmazkodik a hizlalási szakaszhoz vagy a tenyésztés céljához. A termékkínálat kokcidiosztatikumokat tartalmazó granulátumot is tartalmaz. Melyik tápot válasszuk tehát?

A kínálatban talál tápot a házinyulak felhízlalásához, fiatal nyulak elválasztási takarmányát vagy a nőstény nyulak számára, de speciális tápot is a kiállítási házinyulaknak

Tápok a házinyulak számára

Nyúl Start

Speciálisan kifejlesztett táp fiatal nyulak számára, amely számottevően segít csökkenteni az elválasztás körüli halálozást. Használja a táppal való etetés kezdetétől az elválasztást követő 4-6 hétig, majd váltson át a hizlalási keverékre. Tudjon meg többet a Nyúl Start tápról.

  •  Fiatal nyulak számára az elválasztás utáni 4 - 6 hétig 

Tápok a házinyulak számára

Nyúl Klasik Forte táp

Hizlaló keverék házinyulak etetéséhez legfeljebb min. 5 nappal a vágás előttig. A kokcidiosztatikum tartalomnak köszönhetően csökkenti az állatok halálozási kockázatát. Tudjon meg többet a Nyúl Klasik Forte tápról.

  • Alkalmas hizlalásra min. 5 nappal a vágás előttig
  • Elősegíti a magas konformációt és a jó egészségi állapotot
  • Tartalmaz kokcidiosztatikumot

Nyúl Klasik

Hizlaló keverék alkalmas a teljes hizlalási periódusra, beleértve a vágás előtti utolsó fázist is. Nem tartalmaz kokcidiosztatikumot. Tudjon meg többet a Nyúl Klasik tápról.

  • Elősegíti a magas konformációt
  • Alkalmas a teljes hizlalási periódusra

Nyúl Gold Forte

Prémium hizlaló táp, összetétele ideális a vemhes és szoptató nőstényeknek. Nagyon jól lehet használni a nyulak intenzív hizlalásához min. 5 nappal a vágás előttig. Elősegíti a magas konformációt és a nyulak gyors növekedését. Tartalmaz kokcidiosztatikumot, amivel csökkenti a halálozási kockázatot. Tudjon meg többet a Nyúl Gold Forte tápról.

  • Vemhes és szoptató nőstényeknek
  • Intenzív hizlalásra is alkalmas
  • Tartalmaz kokcidiosztatikumot

Nyúl Champion

Nyúl Champion

Táp antikokcidium nélkül kiállítási házinyulak számára. Egyedülálló összetételének köszönhetően jelentősen elősegíti a szőrzet minőségét és növekedését, elősegítve a kiváló eredmények elérését a kiállításokon. Adagolja min. 2 hónapig a kiállítási szezon kezdete előtt. Tudjon meg többet a Nyúl Champion  tápról.

  • Kiállítási házinyulak számára 

Takarmánykeverékek adagolása

Az ajánlott napi fogyasztás csak tájékoztató jellegű, és a nyúl fajtájától, állapotától és növekedési státusától függ. A megadott napi adagokba nem számítják be a kiegészítő táplálást szénával stb.

A kokcidiosztatikumos tápot ne kombinálja más tápokkal és nyersanyagokkal (pl. árpa vagy széna), sem más kokcidiosztatikumokkal. Vegye figyelembe az eltarthatósági időtartam hosszúságát, és a keveréket a vágás előtt max. 5 nappal adagolja utoljára.  

Hol tudjuk megvásárolni a tápot a házinyulak számára?

A tápokat beszerezheti egész sok forgalmazónál a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában. Nézze meg, melyik van legközelebb az otthonától.